duminică, iulie 08, 2012

Love and marriage=horse and carriage

   Stiu ca deja este al doilea post in aceeasi zi si pe unii dintre dumneavoastra va plictisesc crunt...nu iti convine nu citi; dar din pacate ideea a venit mult prea tarziu si dupa ce am incercat jalnic sa scot un post dintr-o alta idee ce imi bantuia mintea.
    Spre deosebire de prima, o sa ma stradui la aceasta sa prind esenta gandurilor mele. Ca proaspat burlac liber sa isi faca de cap in stanga si indreapta, am avut placerea de a admira relatiile si viata altora, sa ascult opinii si idei si sa trag o serie de concluzii legate de viitorul relatiilor contemporane.
    Privind in urma relatiile de tip clasic acestea erau descrise printr-o coabitare a doi oameni, care deseori se si iubeau, care imparteau aceasi paine amara si care aveau o viziune comuna asupra viitorului. Acum ceva zeci de ani, femeia preponderent casnica sustinea barbatul ce realiza o cariera oarecare, crezand cu putere in puterea acestuia de a asigura succesul financiar, bazanduse pe acesta si incurajandul. Desi cititoarea feminista ar aduce argumente ce ar include notiuni de "cratita","sclava" etc., vreau sa o linistesc si sa o anunt ca nu despre asta era vorba si va vedea de ce.
     Femeia contemporana, independenta si orientata catre cariera, are zi de zi teluri sigure si viziune clara asupra vietii care si-o doreste. Vrea sa aiba casa ei, o cariera de succes si o viata frumoasa. Vrea un barbat hotarat si puternic, dar care sa nu ii impiedice independenta sau dorintele. Vrea o relatie de iubire dar nu este dispusa sa se dedice iubirii.
Puterea financiara a transformat femeia contemporana intr-o persoana hotarata orientata catre rezultat si satisfactie completa. 
     De aici, nu a fost decat un pas pana la relatiile actuale. Relatii bazate doar pe sex, relatii de convietuire in care cei doi au carduri separate, vieti separate, nazuinte separate si care se intalnesc seara de seara intr-un pat comun, uniti de o foaie de hartie.
    Uneori ma intreb ce face o relatie cu adevarat si de ce doi oameni ajung sa inchege o familie. Nu o fac oare pentru a avea un sprijin, pentru a avea un prieten sincer, pentru a avea o persoana alaturi de ea? Nu ne casatorim pentru ca regasim in celalalt o pereche si avem nevoie de celalat ca de noi insine?
Caci altfel, oricine te poate ajuta sa cari o sacosa, va exista cineva care sa te satisfaca in pat sau cineva care sa iti bata un cui la o usa.
     Ieri am vazut doi batrani tinanduse de mana, sunt convins ca ei sunt din generatia semicasnica. Nu stiu daca la varsta lor mai era vorba de sex sau iubire, dar in mod sigur era vorba de sprijin reciproc si incredere.
     Asa ca voi toti cei casatoriti, ce iubiti si va laudati cu asta... uitativa in ochii celuilalt si raspundeti la intrebarea: unde te vezi la 80 de ani, te tii de mana cu cineva?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un gand sa stiu ca ma cititi....