joi, iulie 26, 2012

Autentic prin creativitate....

    Primii paşi în viaţa sunt mereu ghidaţi, urmăriţi, ajutaţi şi aplaudaţi. Ne începem viaţa învăţând şi o continuăm păstrându-ne acest bun obicei mai mult sau mai puţin. Din acest proces de descoperire a lumii înconjurătoare se nasc vise şi idei, percepţii, limbaj şi paralimbaj şi devenim creativi în dorinţa de a obţine ceva mai mult.
Un exemplu clar este mersul; toţi învăţăm să mergem dar prin curaj, atitudine şi dorinţă de depăşire încercăm să alergăm, din dorinţa de a ne depăşi limitele, de a ne simţi unici... de a fi autentici.
    Este credinţa mea personală că autenticitatea unui om este dată de capacitatea acestuia de a fi creativ şi de a îşi păstra această stare până la moarte. Istoria a demonstrat că oamenii ce au schimbat cu adevărat lumea într-un mod revoluţionar sunt aceia ce au trecut de graniţa învăţării către zona experimentatorilor şi au mers şi mai departe aducând capacitatera lor de a visa, de a crea şi de a crede într-o idee unică în lumea ce îi înconjoară.
    Autenticitatea unui om este dată de capacitatea acestuia de a fi el însuşi sincer cu el, de a se recunoaşte cu adevărat şi de a avea puterea de a crede în unicitatea sa şi în puterea sa de a aduce ceva nou în lume. Cred cu putere că toți avem în noi acest spirit creator dar puțini avem curajul și voința de a fi ceea ce ne dorim sincer să fim, să ne exprimăm cu adevărat gândurile și să acționăm în sensul în care credem de cuviință.
    Mulți ar veni împotriva mea cu argumente ce ar sublinia un posibil haos în măsura în care toți am face ”ceea ce dorim”. Acestora nu le pot răspunde decât cu credința că la bază, sufletul uman este bun; oamenii își doresc în marea lor majoritate o stare de bine, fericire și bucurie; iar furia, victoria prin umilirea altora sau satisfacția de a crea suferință nu poate fi datorată decât unor frustrări, complexe și din pierderea capacității de a fi autentic. Prin pierderea capacității de a fi tu însuți devii un instrument al mediului, ce va exprima deseori doar efectele negative ale acestuia. Oamenii aflați într-o stare generală de bine vor fi fie autentici, creativi și reprezentativi, fie se vor complace în acea stare de bine și comoditate, dar niciodată nu vor da curs unor acțiuni negative-implicit cei negativi vor fi departe de această stare de spirit.
    Autentic este definit ca o stare ce nu ține cont de mediu și efectele sale negative, omul autentic nu este influențat de medii politice sau situații de criza, omul autentic are în prim plan scopurile sale intrinseci, bucuria sa si este creativ din dorința de a atinge acele scopuri. Scopurile omului autentic sunt deseori benefice, aduc o schimbare în lume și niciodata nu vor fi puterea sau banii, cât mai degrabă recunoașterea și succesul, ca nuanțe asemănătoare ce deseori vor fi percepute ca fiind identice, deși nu sunt.
Omul autentic obține beneficii financiare pentru că scopul lui nu este de a le obține. Omul autentic pune pasiune în ceea ce face și succesul pentru aceasta este doar o chestiune de timp.

    Așa că dragi cititori, încercați să fiți autentici. Atenție să nu confundați autenticitatea cu egoismul sau aroganța și rețineți atât: libertatea mea se termină acolo unde începe libertatea celuilalt, nu voi răni libertatea lui și în libertatea mea voi încerca să fiu autentic prin ceea ce creez și reușesc să fiu. Astfel, doar dacă reușesc să îi ating pe ceilalți prin gândurile și acțiunile mele....sunt autentic.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un gand sa stiu ca ma cititi....