vineri, iunie 22, 2012

Testul celor 7

    7 este un numar magic prin natura sa (7 zile in saptamana, cei 7 samurai s.a.) si neutru din punctul meu de vedere, care am alte numere ce imi gadila superstitiile. Dar nu despre asta este vorba. 
   Dupa cum va spuneam pe facebook mai zilele trecute, suntem inconjurati de mii de prieteni virtuali, dar in fapt suntem teribil de singuri. Privind in agenda telefonului am sute de contacte si poate una sau doua persoane care in fapt suna sau le sun. Privind in statistica blogului am senzatia ca cineva ma mai citeste, dar privind in lista de comentarii am dubii ca realizez cu adevarat o impresie. Deci, m-am hotarat: urmeaza curatenia de vara, de vara caniculara! 
     Daca inca nu ma indur sa sterg agenda destul de extinsa a telefonului din teama de a nu fi sunat de un contact si a fi pus in incapacitatea de a recunoaste persoana, in schimb m-am decis sa fac curat in toate listele interminabile de messenger, facebook si alte site-uri de asa zisa socializare. Din dorinta de a evita tentatia de a ma baga in seama cat si din convingerea ca demult multi au uitat ca mai au unul sau altul din ID-urile mele prin lista lor, voi aplica regula de 7.
    Astfel, pornind de azi, 22 pana pe 29-deci 7 zile, voi transmite un salut virtual tuturor celor care mi-au dat vreodata add in lista lor personala. Desi imi place sa cred ca am fost destul de selectiv cu persoanele ce le-am adaugat in diverse retele (vezi lista de facebook ce nu contine milioane de prieteni ci doar cateva zeci), nici acestia nu sunt sigur ca au ce cauta realmente in acea lista - gata m-am suparat! Nu este un concurs de adunat ID-uri sau de colectionat nume, lista de prieteni inseamna sa cunosti, sa vorbesti si din cand in cand sa intrebi ce face acea persoana, inseamna sa iti pese, inseamna sa injuri acea persoana, inseamna sa il/o bagi in seama sau in origini.
    Astfel, in 7 zile , orice utilizator virtual fie el de aici sau de peste mari si tari, va intra cel putin odata in contul sau de messenger/facebook/skype etc. Acesta va raspunde intr-un fel sau altul salutului meu, si...daca o va face.... inseamna ca isi mai aminteste cum a ajuns si ID-ul meu acolo, in sens contrar...nu isi mai aminteste, ii este prea lene sau este prea comod si...nu are sens sa pastram o relatie atat de fulminant creativa..deci, delete!

   Azi lucrez contra sistemului, azi ma lupt impotriva stradaniilor facebook-ului de a conecta oamenii, de a ne imprieteni cu japca si de a descoperi modul amplu in care relationam si ne cunoastem...azi fac curat in camara cu prieteni falsi si reci!

Pentru cei cu milioane de admiratori/prieteni: cati aveti curajul sa faceti asta?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un gand sa stiu ca ma cititi....