duminică, iunie 10, 2012

Micul cocalar de RO

      Dupa cum am promis, astazi voi trata un subiect la fel de delicat, respectiv micul cocalar de romania, o specie care de asemenea se dezvolta si se perpetueaza excesiv in zilele noastre. Acest articol nu il scriu pentru fetele care citesc ceva mai mult decat ziarul , ci mai degraba pentru pitipoancele care s-au regasit in articolul de ieri. Incurajez imperecherea incrucisata intre aceste exemplare in speranta ca prostia va reusi sa realizeze ceea ce 2000 de ani de evolutie nu au reusit, disparitia totala.
    Spre deosebire de mica pitipoanca, micul cocalar nu s-a afirmat mai intai pe Hi5 ci mai degraba a fost atras acolo de sclipiciul buzelor si de pozele nud ale fetelor nebunatice. Micul cocalar a fost inca de mic un "smardoi" cu mult tupeu , care a crescut printre "baietii rai" facand cheta pentru seminte sau jumulind de banii de paine copii nevinovati. Micul cocalar a invatat de mic sa faca bani, sa fie dur si cu o gura exponential de mare in spatele careia se ascundea de obicei cineva care il si apara....pentru ca nu este asa, cand acesta nu facea fata, avea "spate".
     Micul cocalar este usor de recunoscut: este tipul cel mai agitat termic din gasca de pusti din colt, cel mai slab dar si cel mai tupeist, cel ce se agata de toti si de toate pentru ca poate si care....uneori, isi primeste partea lui de bataie sora cu moartea, de care este mandru ca de o rana de razboi.

    Etapa secundara in viata acestui adevarat Rambo autohton este de cele mai multe ori achizitia bicicletei unui prieten sau a unui scuter adus pe bucati de un var bun din Spania. Este prima emblema a puterii sale. Este elementul de pe care priveste sfidator catre baietii inca per pedes din cartier. In aceasta perioada apar primele poze de Hi5 cu dolari printati, cu ochelari "bengosi" de soare si trabucul ce sta langa un ghiul bine slefuit din alama.

   In jurul varstei de 17-18 ani, independent si puternic, micul cocalar in devenire mare, fuge deseori in Spania sau Italia sa isi faca un viitor, in timp ce restul inca se lupta cu liceul care nu te invata nimic util. Fuge si de cele mai multe ori se si intoarce cu prima lui masina de lux, mai recent inmatriculata in Bulgaria. Il recunosti usor prin neoane, geamuri negre si  muzica clasica ("fara numar","mare barosan") care rasuna prin geamul deschis-pentru ca ceafa lata in devenire nu suporta aerul conditionat al marcii. La fel ca si in frageda pruncie, acum din fotoliul unui BMW sau Mercedes, isi priveste prietenii mai saraci de la bordura. Paradoxul acestei contemplatii este faptul ca rareori acesta deplaseaza scumpa masina din lipsa de fonduri de motorina, pentru ca nu este asa, aceasta costa. Cu un puternic simt al grandomaniei, acesta pastreaza suficiente resurse mai degraba pentru pitipoancele de 19-20 de ani care s-ar da cu masina, decat sa etaleze atatia cai putere in fata prietenilor sai.

  Acesti cocalari sunt sezonieri precum sezonul de capsuni, si , desi aparent schimba masina anual, in fapt la finele fiecarei veri acestia o vand pentru a strange bani pentru biletul de avion ce ii readuce la munca de jos unde construiesc banut cu banut o alta masina. Ce uita sa spuna toti acestia este ca in tara inca traiesc cu mama, ca muncesc pe branci pentru volanul imbracat in piele si cei 4 ani de liceu ratati se reflecta acum grav in posibilitatile lor de a invata ceva nou....orice.

   Dar in definitiv ce conteaza, dusmanii poarta "ciuda", gratarul arde si berea e rece. Ceafa este suficent de lata de acum incat sa impuna respect, burta are proportii ce ar umple de invidie si dorinta orice pitipoanca si viata este frumoasa nu-i asa.

Si da, online, acest mic rege in devenire, il recunoasteti usor dupa elementele clasice: dolarii din mana, crucea din aur si lantul cu zale supradimensionate-dar goale in interior, pe care de obicei nici cainelui nu l-ati da (l-ar incurca), Mercedesul de Bulgaria si atitudinea de invingator....

Offff   viata mea.... sa auzim de bine! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un gand sa stiu ca ma cititi....