miercuri, iunie 20, 2012

Dragostea nu exista...

     Ei bine da, a venit momentul sa daram inca un mit, inca o poveste sau daca vreti legenda a zilelor noastre. Dragostea! pentru ca dragostea nu exista, si... dupa cum spunea poetul: "daca dragoste nu e, nimic nu e".
   Pentru toti acei copii de 12-14 ani care inca viseaza la iubire si rezultatele ei miraculoase, este timpul sa le spulber si ultima speranta, acest vis de care ne agatam in tineretea noastra.
    Iubirea sau dragostea, cum doriti sa ii spuneti este o creatie umana, o multitudine de idei ce au luat nastere din sperantele noastre, este un element comercial sau un joc de lumini, oglinzi si fum, ea nu exista si este doar un produs al viselor noastre. 
   Dragostea este ceea ce o facem noi sa fie, sentimetele celuilalt pentru noi sunt in fapt doar ceea ce credem noi ca celalalt simte pentru noi si iubirea noastra este ceea ce noi daruim involuntar catre ceilalti. Iubirea noastra este in fapt un cadou catre lume si extazul pe care il traim este bucuria de a imparti ceva lumii. Astfel, iubirea nu exista decat in mintea noastra, a fiecaruia dintre noi, si de fapt este ceea ce noi ii dam puterea sa fie.
   Din acest motiv, si din alte cateva, pot afirma ca iubirea- ca si sentiment impartasit intre doua persoane, nu exista! Iubirea pura si ideala intre doi oameni, acele suflete pereche, este o fabulatie comerciala ce tine in picioare o ampla economie de ursuleti, trandafiri, bijuterii sau posete ce alimenteaza iluzia unei relatii.
   Iubirea intre doua persoane se impiedica deseori azi de aspiratii carieristice diferite, de probleme de motivatie sau aspecte financiare, diferente de statut sau pozitie; si nimeni nu se mai uita, darmite sa mai iubeasca, in afara cercului sau de un nivel subiectiv.
   Societatea actuala a pierdut demult notiunea de iubire pura si neconditionata, sentimentul de daruire totala catre un altul. Aceasta a inlocuit acest concept perimat cu confortul social,  cu nevoia de afirmare, cu compromisuri sau de ce nu satisfactii hedonice.
  Azi am uitat sa iubim, sa ne bucuram, sa traim, prea ocupati in a castiga ziua de maine. Azi poti cumpara iubirea cu un cadou sau cu un set de vorbe frumoase si doar pretul fiecaruia sta intre tine si fericirea ta. 


Si va urma....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un gand sa stiu ca ma cititi....