joi, iunie 14, 2012

Despre barbati si femei..

        De ceva vreme , avand la dispozitie putin mai mult timp decat mi-as fi dorit si evitand cu seriozitate in a ma dedica unei activitati cu adevarat utile, ma perind printr-o serie de filmulete, stand-up comedy si prieteni cu pareri diverse, spuse la o bere rece.
       Unul din subiectele recurente care reapare in viata noastra cotidiana si "ne mananca tot timpul" este relatia barbat-femeie si parerea noastra despre ele si a lor despre noi. Cu aceasta ocazie, ca o scurta recenzie a cunostintelor si studiilor proprii in domeniu o sa va prezint cateva mituri si adevaruri legate de femei, barbati si relatia dintre cei doi.  

    Unul din adevarurile universale in ceea ce priveste sexul, asa zis slab, este capacitatea acestoar de a fi multi tasking. Respectiv, o femeie poate vorbi si realiza orice alta activitate in acelasi timp. Acest fapt este scris in codul genetic feminin si este un rezultat al evolutiei biologice pe parcursul a milioane de ani. Inca din timpuri preistorice,femeia nepensata si neepilata, avea grija de o armata de copii, isi hranea sotul si ferea aceasi armata de copii de orice pericol iminent. Pornind de aici simtul dezvoltat al femei catre detalii si inclinatia catre atentia distributiva.

     In zona opusa, barbatul este programat genetic cu o atentie tunelara si incapacitatea de a realiza activitati multi tasking. Din aceeasi perioada preistorica rolul barbatului de a captura si a readuce hrana acasa a dezvoltat si criptat genetic o serie de abilitati. Concentrarea pe o singura tinta (iepure sau peste), coordonarea ochi mana (vezi cum parcheaza marea majoritate masina) si un simt bun al orientari - pentru ca ce sens are sa omori ursul daca nu esti in stare sa iti gasesti coliba, nu este asa?

   Din cauza acestor doua tipologii deseori apar conflicte intre cele doua sexe. El pentru ca nu poate intelege de cate ori ea schimba subiectul prin variatii fine ale tonalitaii vocii, ea pentru ca nu poate intelege cum el nu a vazuto in lenjeria ei cea mai sexi cand el se juca Warcraft 3.

Asa ca dragii mei, fiti mai intelegatori cu sexul opus, pentru ca nu este vina noastra-este doar genetica.

     O alta problematica des intalnita in relatia barbat femeie este complexitatea ei sau a lui. Cu riscul de a fi hulit si exilat din regnul propriu, desi am auzit opinii contrare din partea femeilor, barbatii sunt relativ simpli. Singurele fiinte care complica sunt insasi femeile.
     Un barbat sincer, in masura in care il vei motiva sa fie sincer cu tine, mereu va spune ceea ce gandeste si ceea ce isi doreste si, de cele mai multe ori, tot ceea ce el exprima este cam tot ceea ce el gandeste.
     Spre deosebire de barbati, femeile....ei bine, ele sunt ceva mai complicate. Daca pentru un barbat o cina buna si o femeie goala in 90% din cazuri il fac fericit (10% deja dorm pe fotoliu), pentru femei iti trebuie un adevarat DEX al semnelor.
      Femeile au capacitatea naturala de a complica si a interpreta orice gest. 
Daca ai sunat azi si nu ai sunat maine, in mod sigur nu mai esti interesat-nu conteaza ca poate ai avut de lucru. 
     Femeile iubesc un barbat puternic, care stie ce vrea si care isi ia ceea ce isi doreste, dar mare grija...daca nu erai tu acel barbat dorit in fapt in acel moment pe care trebuia sa il sesizezi, risti sa treci in blamata zona de "prieteni" pentru ca ai fost prea "brutal" sau vulgar.
    Femeile incurajeaza barbatii sa aiba o viata sociala cu prietenii sai, dar ii vor crea un sentiment adanc de vinovatie daca in acel cerc de prieteni s-a strecurat din intamplare o alta femeie.
    Femeile iubesc cumparaturile, si au o placere perversa din a fi insotite de barbatul umil ce sta dupa ele in fiecare magazin. Desi aici exista si exceptii in randul barbatilor ce cocheteaza cu orele in zona magazinelor, rareori vei vedea o fata zambitoare la un barbat ce isi insoteste consoarta in achizitia oricarui maruntis.

   Intr-o alta extrema barbatii uneori beau, si femeile uneori accepta asta. Desi intr-o discutie pur teoretica o femeie nu ar iubi un astfel de barbat, statistica demonstreaza ca limita la care o femeie ar parasi un astfel de barbat este foarte departe de cea teoretica.
    O extrema a culturii locale este violenta in cuplu. In acelasi concept pur teoretic, nici o femeie nu ar accepta o relatie care sa includa violenta fizica. Desi acest lucru este valabil teoretic, practica demonstreaza iarasi o afinitatea a acestora catre barbatul care isi "demonstreaza" puterea in acest mod.

Pornind de la cele doua ipoteze de mai sus, se poate demonstra de asemenea ca sunt femei ce iarta barbatul ce le inseala si sunt femei ce iarta un barbat prea gelos.

Deci, in concluzie: un barbat ca sa fie fericit are nevoie doar de o femeie; o femeie ca sa fie fericita are nevoie de un barbat tandru, dar care sa o loveasca din cand in cand; sa nu fie gelos dar care sa isi arate gelozia uneori (pentru ca altfel nu o iubeste nu este asa); sa iasa cu baietii dar sa nu stea mult; sa fie sincer dar sa nu ii spuna cand este urata; sa o iubeasca dar sa nu o sufoce; sa o sune dar sa nu fie maniac etc.

   Asa ca dragele mele, pentru a imbunatati aceasta relatie fragila intre ambele sexe, spuneti ce vreti cand vreti si cum vreti, pentru ca, in simplitatea noastra, invariabil va vom darui ce doriti. Nu mai lasati la indemana noastra sa "ghicim" multiplele semne pe care le transmiteti si noi nu le interceptam, deschideti gura si fiti sincere macar odata....

Sper ca va placut acest ciot si astept sa participati cu pareri si idei pentru a intregi parerea reala despre barbati si femei...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un gand sa stiu ca ma cititi....