duminică, aprilie 15, 2012

Dansez....pentru mine! :P

   Ma uitam in seara asta la un film a carui legenda a depasit cu mult calitatea peliculei. "The Rum Dairy" a avut o promovare mult mai buna decat realitatea filmului, dar nu asta face problema povestii de azi. In respectivul film este o scena incitanta de dans ce abunda in negru si rosu (vezi si cartea) si care imi definitiveza in minte una din ideile ce ma bantuie de ceva timp. Dansul este un preludiu, un preludiu incitant in care descoperi limita lui si limitaei, pas cu pas.
   Discut aici nu despre dansul psincopat in care te misti usor anchilozat si cu desavarsire rigid, la lumina unui bec, la petrecerea aniversara de la 14 ani, ci mai degraba de dansul lasciv si cald in care iti lasi corpul sa fie patruns de vibratia muzicii. Discutam de dansul pe care il practici dezinhibat si relaxat, incurajat de o doza solida de alcool, in semi-intunericul unui club care iti permite in jocul luminilor sa vezi doar frumusetea celorlalti.
De ce preludiu? Pentru ca dansul include prin el insusi primul contact, prima atingere, prima oportunitate de a te apropia de celalalt, de ai simti parfumul si de a strange corpul sau in bratele tale. Dansul este scuza perfecta pentru orice atingere, este scuza dupa care ne ascundem fiecare gest pe care in mod obisnuit nu l-am face, este modul prin care exploram limitele celuilalt. De cate ori ati avut curajul sa imbratisati pe cineva de la prima intalnire, de cate ori ati atins acea persoana prin dans...
Avantajul si dezavantajul acestui preludiu sta ascuns in muzica. Muzica da ritmul tau si al ei, te apropie si te desparte si ofera ceea ce cei doi defapt cauta....limita. Limita, pentru ca dansul este limitat in timp, este ca un bilet la loto sau o dulceata pe care doar o gusti. Te duci, cunosti , dansezi, si uneori.....daca esti norocos, primesti si un al doilea dans.Daca nu...nu! a fost doar un dans!
Farmecul acestui semiritual de curtare sta in incalcarea regulilor, a atingerilor intentionate sau neintentionate care sunt mascate de scuza dansului. Un set intreg de semne si subintelesuri se strecoara intre cei doi in sansa ta de 5 minute, si totul poate reveni la situatia initiala prin simplul fapt ca a fost doar un dans!  Ceea ce tu ai inteles, atingerea acea calda, totul a facut parte din jocul dansului..si tu, tu ai inteles gresit...


Azi am realizat de ce exista cluburi, de ce exista oameni care se duc sa danseze, de ce... Toti avem acolo acea sansa, acel moment unic in care vrem sa demonstram si in care vrem sa cucerim.Toti cautam sansa de a dansa pentru ca dorim sansa de a iubi, si fiecare seara iti ofera zeci de sanse de cate 5 minute.

Asa ca dragii mei, nu stingeti pasiunea dansului din inima voastra!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un gand sa stiu ca ma cititi....