vineri, septembrie 16, 2011

2. Adolescenta dragostei...

....sau cum dragostea capătă accente lubrice, am putea spune noi.În adolescență știm cu toții că pentru a ne ascunde lipsa de cunoaștere și experiență, deseori spunem că știm totul și ne avântăm în idei, propuneri și cunoștințe pe care nimeni nu le-a cerut sau ar fi avut nevoie de ele.
La fel facem, fără abatere, și în dragoste. Proaspăt descoperitori a unor mistere mai ieri tabu, ne avântăm de la simplii fluturași la primele atingeri, primele săruturi și primele contacte. Suntem atât de extaziați de fiecare moment al acestor noi ”vicii” încât la vârsta aceasta dragostea are ceva exibiționist în ea însăși. Ne sărutăm pătimaș și concis prin parcuri și pe scări, în colțuri și cămăruțe, detașați complet de tot și de toate, surzi și orbi la priviri sau acuze.
La vârsta aceasta dragostea se trăiește intens și arzător, pentru că dorim să demonstrăm că putem, că știm, și că merităm să fim iubiți.

Este vârsta dragostei în care îl idealizăm pe celălalt și la care încă ne ascundem adânc micile tabieturi, defecte, și lucruri neplăcute de care celălalt nu trebuie încă să afle.
Adolescența dragostei păstrează încă ceva din esența iubirii idealiste dar este fin conturată de primele semne ale iubirii fizice, carnale, care.....fiin astfel ușor descoperită, dă un aer oarecum mistic al acestui amestec de trăiri intense pe care nu putem și nu vrem să le controlăm. E vârsta la care ne lăsăm pătrunși de dragoste în fiecare element al esenței noastre, conștienți de pericolul iminent al unei posibile dureri saudezamăgiri, gata să mergem pe marginea prăpastiei de dragul peisajului nemai întâlnit.

  • Dragostea spre maturitate.....to be continued

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un gand sa stiu ca ma cititi....