miercuri, septembrie 15, 2010

Sexul si povestea lui...

Sau despre Don Juan si spatiul gol..adendum la filozofia altcuiva.
Zilele trecute citeam ceva foarte interesant de un autor contemporan. Acesta sustinea un mit interesant al lui Don Juan si modul in care acesta nu poate fi acuzat ca intra intre doua suflete, ci mai degraba se strecoara in golul pe care unul sau celalat il lasa.
Adevarul obiectiv este ca o relatie este dusa in doi, si  golul sau lipsa acestui gol este vina si meritul nostru.
In acest sens tot un mare autor spunea ca o relatie trebuie sa curga, sa continue, sa existe mereu urmatorul pas....si astfel, legandu-ne si de miscarea Browniana si structura discreta  a atomului, putem spune ca viata si relatiile sunt drumul pe care il parcurgem intre cele doua repere: viata si moartea, iar restul este statistica pura.
Ceea ce vroiam sa subliniez este insa ca, ca in orice proces dinamic, orice influenta externa poate schimba, sa spunem, starea de semi echilibru  la un moment dat si redirectiona toate procesele catre noi directii, aleatorii.
Astfel in relatii, plictiseala poate produce goluri, sexul poate produce fericire, golurile pot duce la oportunitati pentru altii, uneori sexul plombeaza goluri emotionale si deseori implinirile emotionale duc la un sex de calitate.
Tragand linie,  suntem un mecanism in dezechilibru in cautare de fericire si echilibru, echilibru pe care il atingem prin dezechilibru constant, ca altfel ne-am plictisi, si care este condimentat de cele mai multe ori cu un liant numit sex.
Si acum, avand in vedere acestea, dumneavoastra ce faceti domnilor si doamnelor, cum se intreba cineva, sex sau dragoste?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un gand sa stiu ca ma cititi....