marți, mai 18, 2010

Teoria ca teoria...dar practica ne omoara!

Am participat recent la un interesant eveniment de "insertie" in problematica complexa a "metampsihozei" dintr-o anumita organizatie.
In urma acestui miraculos eveniment am ramas frapat intre discrepanta dintre realitate si teorie. Observ cu parere de rau ca sintagma: "Regulile sunt create pentru a fi incalcate!" se regaseste trup si suflet in spiritul autohton. Ceea ce nu inteleg cu desavarsire este falsitatea comportamentala a unora, ce am putea spune, sunt factori de decizie.
Ce sa ne mai invartim in jurul cozii: regasim, cum zicea candva o muntzomana, "teama de sinceritate". Revad peste tot politici si reguli ce la prima vedere par ideale, solutii si directive clar trasate, oameni zambitori care sunt gata sa te ajute...un spectacol trist de paiate.
Descoperi ca in spatele fiecarei prezentari, fiecarei filozofii se ascund oameni care stii sigur ca adopta compromisuri, ca fac rabat de la reguli pe care ei insisi le afiseaza si care sustin totusi aceste idei.
Vreau dor sa remarc falsitatea umana si atat! Cred ca mai avem pasi mari de parcurs, atat eu cat si ceilalti, pana la nivelul in care sa ne privim sincer pe noi si pe cei din jur.Mai avem mult de munca pentru a deveni sinceri, pentru a recunoaste ca lucrurile nu sunt roz si ca este loc de mai bine. Ceea ce este dezamagitor este faptul ca, spre deosebire de mine, altii sunt poate mai tineri, mai increzatori, mai dispusi sa creada in euforia unei lumi corecte si ideale si sunt, mai devreme sau mai tarziu, crunt dezamagiti. Domnilor...fiti sinceri cu acestia, nu ii lasati sa se imbete cu iluzii si ca sa citez:"Priviti catre stele, dar tineti picioarele pe pamant"!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un gand sa stiu ca ma cititi....