sâmbătă, septembrie 19, 2009

When "it" becomes personal.....

Mda' termini facultatea, te angajezi si ..... descoperi ca nu stii foarte multe, ca ai lipsuri in cultura informationala si ca ar fi trebuit sa faci altceva cu viata ta.
Te enervezi, iti trece si te apuci sa inveti totul de la zero. Pentru cei ce au trecut cu fituici si servite imi imaginez ca este o piatra de hotar, pentru ceilalti...nu este tocmai usor. Incepi din nou sa gandesti, sa rationezi si sa descoperi pentru ce este creat neuronul. Calculatorul-'sistemul de calcul' cu sistem de operare, este extrem de prost, el raspunde la ceea ce il intrebi, invariabil iti va da un rezultat, bun sau rau, corect sau gresit, este de datoria ta sa decizi cum folosesti aceasta informatie.
Dar nu despre asta vroiam sa scriu. Muncesti, vrei bani si poate vrei sa fii un mic manager.Ce faci cand managerul de deasupra ta iti trateaza erorile de munca la modul personal ... cand raspunsul lui nu este constructiv ci mai degraba jignitor, cum inveti sa treci peste asta si sa fii un adevarat profesionist? Este intrebarea p care v-o adresez voua, celor cu experienta in mediul corporatist.
Am descoprit ca managerii sunt daca nu deadreptul rai, cel putin duri; de ce trebuie sa fii dur ca sa te impui ... denota oare asta o lipsa de educatie in domeniul uman sau o slabiciune bine mascata....de ce va este voua teama domnilor? De propriul scaun?

2 comentarii:

 1. Draga, management-ul este un concept greu de digerat. Ceea ce vezi tu in corporatii, in majoritatea cazurilor, sunt niste surogate esuate (o varianta copy-paste deplorabila). O explicatie zace in incompetenta si rea vointa. Faptul ca esti incompetent dar ai pozitie este ceva comun; PCR-ul este o metoda care inca functioneaza... Ceea ce revolta este reaua vointa. Mai tre' sa curga ceva generatii pana sa apara si valori autentice. De aceea vorba ca "speranta sta in noua generatie" capata consistenta vitala.

  RăspundețiȘtergere
 2. Right, frica [pentru] propriul scaun. Nailed it.

  Exista un banc referitor la ierarhia intr-o organizatie. Look it up, îl găsești repede. Ca multe alte bancuri, are mai mult adevăr decât îți inchipui tu, de pe poziția actuala. Si asta este doar o fateta a problemei.

  Alta componenta este vizibilitatea - ești chiar așa convins ca ai acces la 'the big picture', mai ales intr-o organizatie mare? Dacă ai norocul sa dai peste unul care-si face treaba (nenea ăla dur si rău, ajuns acolo cu pile etc), atunci poți sa fii convins ca bullshit-ul care se cascadeaza la tine e cel puțin 50% filtrat de ăla cu scaunul.

  Sper - si nu e imposibil - sa mai vorbim si după BTDT (been there, done that, ca sa economisesc un google), poate atunci o sa ai o alta viziune. Pana atunci, mai întreabă prin jur, s-ar putea sa fii surprins.

  RăspundețiȘtergere

Lasati un gand sa stiu ca ma cititi....