duminică, august 09, 2009

Multinaționala - Miraj sau realitate

Citeam acum ceva timp într-un site destul de respectabil și cu pretenții despre multinaționale și modul în care sunt ele perecepute.
Azi vreau să discut nu despre mirajul banilor, sau despre faptul că, uneori, nume mari ascund bani puțini. Nu, azi vreau să subliniez faptul că piața muncii este una liberă, în care există cerere și ofertă, firme mari sau mici, și noi înșine suntem vinovați de alegerile pe care le facem.
Proaspăt angajt, într-o companie multinațională, am descoperit marele secret. Nu ne ducem spre aceste companii pentru bani, nu ne ducem pentru numele lor, deși acestea sunt aspecte majore în viața fiecăruia; ne ducem pentru oameni. Da, pentru oameni! Ne ducem într-o multinațională pentru că se lucrează ca în ”occident”, pentru că nu există domnul X sau domnul Y ci doar Andrei, Dan sau Maria; pentru că există cineva gata să te ajute;pentru că găsești oameni care încă fug la munte, citesc cărți, caută piese de teatru și, pe deasupra, muncesc cu pasiune, ca și cum asta ar fi așa.... un hobby al lor.
Săptămâna aceasta am descoperit că fiecare din noi caută un loc, un loc în care să se simtă acceptat. Mahala, birou, colț de stradă sau parc, locul în care poți fi tu însuți. Când ai un loc de muncă în care cei din jur se străduie să te simți acceptat, devii mai uman și dorești la rândul tău să oferi ceva. Te adaptezi, te integrezi, îți găsești ușor ușor locul, și încet încet, lucrurile par să prindă culoare, griurile dispar, te relaxezi, gândești, îți trăiești viața de om....chiar și aici, în România.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Lasati un gand sa stiu ca ma cititi....